DELAVNICA APLICIRAJ SE

Pridruži se nam čez:

00

dni


00

ur


00

minut


00

sekund


DELAVNICA APLICIRAJ SE => spletno usposabljanje in informiranje za zaposlitev

11:00 - 12:30, dvorana Urška 2
Facilitator delavnice: Sonja Čandek

VSEBINA DELAVNICE

Kažipot do dostojnega dela

Inovativni pristopi informiranja in komuniciranja z mladimi

Mladi se na trgu dela srečujejo z veliko ovirami, že pri vstopu na trga dela, kot tudi ob samem delu. Ker so velikokrat izkoriščani s strani delodajalcev, ki ne spoštujejo njihovih pravic, želimo mladim pomagati pri prepoznavanju dobrih in slabih delodajalcev. S tem namenom smo se priključili mednarodni kampanji Transparency at work, ki predstavlja spletno platformo, s pomočjo katere mladi ocenijo svojo delovno izkušnjo in s tem tudi delodajalca. Prek kratkega vprašalnika, ki ga bomo predstavili, mladi podajo povratno informacijo in pomagajo pri zagotavljanju transparentnosti. Predstavitev prispevka: Gregor Inkret in Patricija Vidonja.
TAPOS – taborniški pospeševalnik

Spletna aplikacija Spoznaj se

Razvili smo orodje Spoznaj se, namenjeno podpori mladim pri osebnostnem razvoju, vzpostavljanju novih navad, krepitvi pozitivne samopodobe in izkazovanju sočutja do sebe. V prvem delu aplikacije uporabnik 8 tednov spremlja svoje počutje ter izvaja vaje, ki mu jih ponudi aplikacija, v drugem delu pa si lahko sam izbere področja, na katerih bi se rad razvijal. Aplikacijo smo zasnovali v sodelovanju z dr. Tomažem Erzarjem (Študijsko-raziskovalni center za družino iz Ljubljane) in Jono Mirnik Cerar (zavod Bodi pripravljen). Predstavitev prispevka: Nina Medved.

Usposabljanje Osnove mladinskega dela in Aplikacija Mladim

Usposabljanje Osnove mladinskega dela je namenjeno bodočim in novim mladinskim delavcem na začetku njihove karierne poti, za krepitev kompetenc na področju mladinskega dela. Del usposabljanja je individualiziran glede na potrebe posameznega mladinskega centra. Mobilna aplikacija Mladim je nastala kot orodje za informiranje o možnosti krepitev zaposlitvenih kompetenc, ki uporabniku omogoča pregled dogodkov, ki se bodo odvijali v njegovi bližnji okolici. Predstavitev prispevka: Laura Krančan.
Zavod Mladinska mreža MaMa

SLEDI RAZPRAVA

- -