DELAVNICA MREŽI SE

Pridruži se nam čez:

00

dni


00

ur


00

minut


00

sekund


DELAVNICA MREŽI SE => z odštekanimi metodami do zaposlitve

11:00 - 12:30, dvorana Urška 1
Facilitator delavnice: Sašo Kronegger

VSEBINA DELAVNICE

Nefiks karierni busi

Povezovanje z delodajalci je ključni element projekta Nefiks zaposlitvene rešitve, v sklopu katerega smo organizirali več kot 10 kariernih avtobusov v različne slovenske regije. Pod mentorskim vodstvom so udeleženci program in postaje oblikovali sami. Ključno pri tem je, da so se vsem delodajalcem pri katerih so se oglasili, predstavili z delavnico, ki so jo pripravili in izvedli sami. Tako so se izkazali kot kompetentni mladi kadri, pripravljeni na delovne izzive. Prav tako so delodajalcem predstavili e- Nefiks, platformo za povezovanje, kjer jih delodajalci lahko tudi najdejo. Predstavitev prispevka: Alenka Domenis Blazinšek.

Metoda online in offline mreženja med mladimi in podjetniki

Razvili smo inovativni pristop k izvajanju treningov in zaposlovanju mladih. Povezovanje s trenerji, ki izhajajo iz gospodarstva je omogočilo razvoj treningov, ki so mlade postavljali izven cone udobja in jih potiskali k ugotavljanju kariernih ciljev. Skozi spoznavanje sebe in svojih ambicij so mladi pridobili širok spekter kompetenc pomembnih na trgu dela. Nadgradnja treningov so bili matching procesi, kjer so se mladi in delodajalci spoznali v sproščenem okolju pod vodstvom naših trenerjev. Predstavitev prispevka: Manja Munda.
Ypsilon - Zavod za medgeneracijsko sodelovanje

Vzgoja za poklic – didaktična igra

Predstavili bomo namen in način uporabe didaktičnega pripomočka za raziskovanje kompetenc v obliki igre. Lahko predstavlja jedro za obravnavo kompetenc pri mladih, lahko pa služi zgolj kot uvodna dinamika v bolj poglobljen proces odkrivanja in ocenjevanja lastnih kompetenc. Didaktično igro dopolnjuje orodje za samooceno zaposlitvenih kompetenc. Oboje se lahko uporablja tudi pri individualnem mentorskem procesu postavljanja ciljev, načrtovanja izobraževanj ali iskanju življenjskega poslanstva, poklica. Predstavitev prispevka: Tjaša Sušin.

SLEDI RAZPRAVA

- -